Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Tunsalat

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_Tunsalat_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 1 ds tun i vand (rig på protein (én dåse dækker cirka 25 % af anbefalet dagligt indtag)
  • 100 g hytteost (rig på protein. Indeholder kalium, D-vitamin og selen)
  • ½ lille rødløg
  • 30 g slikærter
  • ½ avocado (indeholder C-vitamin, folat, kalium, K-vitamin, fibre, E-vitamin og magnesium)
  • 2 tsk kapers
  • 3 stk radiser
Fremgangsmåde:

Dræn tunen. Hak rødløget, kapersen og slikærterne. Bland tunen, hytteosten, rødløget, kapersen og slikærterne. Smag til med salt og peber. Pynt med avocado og radiser.

TIP Tilsæt smagsnuancer, for eksempel æbler, karry eller sennep. Server rustikt landbrød, knækbrød eller rugbrød til. 

Energi: 426 kJ (pr. 100 g) / 102 kcal (pr. 100 g)
Protein: 44 E % (12 g pr.100 g)
Fedt: 37 E % (4 g pr.100 g)
Kulhydrat: 19 E % (5 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 1,14 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 2,42
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 0,49 


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,46 
Sukkerarter (g/100 g) 1,41 
Vand (g/100 g) 78,27


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 203,70 
Niacin (B3) (mg/100 g) 4,84
B6 (mg/100 g) 0,18 
B12 (μg/100 g) 1,03 
C-vitamin (mg/100 g) 8,59
D-vitamin (μg/100 g) 0,94
E-vitamin (aTE/100 g) 0,74 
K-vitamin (μg/100 g) 3,30 


Calcium (mg/100 g)  63,79 
Jern (mg/100 g) 0,87
 

 

Kommentarer

Kommentarer: