Begynd med at plukke omkring 500 g friske skud fra rødgran. Placer skuddene i en sigte og skyld dem grundigt under koldt vand for at fjerne eventuelle urenheder. I en stor gryde, bring 3 liter vand i kog. Når vandet koger, hæld det over de rensede rødgranskud. Læg låg på gryden og lad skuddene koge i ca. 15 minutter.
Efter 15 minutter, si saften fra skuddene og kassér de brugte skud. Bring den siede saft tilbage til gryden og bring den i kog. Tilsæt sukker og citronsaft efter smag, og rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad saften afkøle til stuetemperatur. Efter afkøling, kan saften fortyndes med almindeligt vand efter ønske, afhængigt af hvor koncentreret du ønsker din drik.
Hæld den færdige saft i en ren flaske eller kande og opbevar den i køleskabet. Bemærk, at saften har en holdbarhed på ca. 2 uger i køleskab.