Placer kyllingen i en stor gryde. Fyld gryden med vand og tilsæt bouillon, så kyllingen er fuldstændig dækket. Bring vandet i gryden til kogning og lad kyllingen simre, indtil den er mør. Under kogningen vil der dannes skum på overfladen af suppen. Fjern dette skum med en ske for at fjerne eventuelle urenheder. Rens de valgte grøntsager og tilsæt dem til gryden med kyllingen. Tilsæt dine foretrukne krydderier til gryden og rør godt rundt.
Cirka 10 minutter før servering, tag kyllingen op fra gryden og lad den køle lidt af. Når den er kølet nok til at håndtere, plukkes kyllingen i mindre stykker. Kom de plukkede kyllingestykker tilbage i suppen og rør godt rundt. Smag suppen til og juster krydderierne efter behov. Server den varme kyllingesuppe med dit valg af brød, hvad enten det er snobrød, pandebrød eller brød bagt med et brødjern.
Brug en stor gryde over bålet, evt en stor Dutch oven der står i bålet. Hvis du bruger en Dutch oven, skal du passe på at kød og grøntsager ikke brænder på siden af gryden, der kan bliver meget varm.