Albondigas
Tomatsauce
Salat
Varm ovnen på 180 grader varmluft.
Rør kalvekødet med salt. Tilsæt æg, mælk og havregryn og rør godt sammen. Hak serranoskinke, løg, hvidløg og chili fint og tilsæt sammen med de øvrige ingredienser og rør godt sammen. Farsen skal kunne formes, så tilsæt mere havregryn eller mælk hvis den er for tør eller våd. Form farsen til små kødboller og læg dem i et ildfast fad og stil til side, mens du laver tomatsaucen.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en lille kasserolle ved svag-middel varme og steg løg og hvidløg i 5 minutter under omrøring. Tilsæt sukkeret og lidt af saltet og steg yderligere 5 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat og flåede tomater og kog godt igennem – ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Overhæld kødbollerne med tomatsauce – de skal stikke lidt op over saucen - og put fadet i ovnen i ca. 20-30 minutter - til kødbollerne er gennemstegte og gyldne på toppen. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på pakken og lav imens salaten.
Skyl salaten og riv i mindre stykker. Pil og snit rødløget i tynde skiver og bland med salaten. Rør balsamico-eddike med olivenolie, salt og peber og hæld over salaten lige inden servering.
Anret spaghetti med albondigas og tomatsauce og riv evt. ekstra parmesan over. Server med salaten ved siden af.
Energi: 5774 kJ/1375 kcal Protein: 26 E % (87 g) Fedt: 32 E % (50 g) Kulhydrat: 42 E % (132 g) |