I en stor skål piskes mel, sukker, vaniljesukker, salt og halvdelen af mælken sammen, indtil blandingen er glat. Bland æggene ind i dejen, efterfulgt af resten af mælken, og pisk indtil alt er godt kombineret. Du har nu to muligheder for at tilsætte hyldeblomsterne: Klip blomsterne fra hyldeblomsten og tilsæt dem direkte til dejen, og rør godt rundt eller vent med at tilsætte hyldeblomsterne, indtil du er klar til at hælde dejen på panden.
Varm en pande godt op over bålet. Smør panden med dit valgte fedtstof (f.eks. smør eller olie) for at forhindre pandekagerne i at hænge fast. Hæld en portion dej på den varme pande. Hvis du valgte at vente med hyldeblomsterne, kan du nu klippe dem over dejen på panden. Når pandekagen har fået en gylden farve i bunden, vendes den forsigtigt for at stege den anden side.
Server de færdige hyldeblomstpandekager med dit valg af tilbehør, såsom syltetøj, sukker eller friske bær.
Brug en bålpande eller en stor pande der står på rist over bålet Vend med træpaletkniv.