Oplev den friske luft, de åbne vidder og det kuperede terræn på vandrekursus – alt sammen i selskab med andre vandreentusiaster. Den nordjyske natur er helt enestående, og selvom Aalborg Sportshøjskole ligger midt i storbyen, skal man ikke køre langt for at opleve naturen - hvad end man begiver sig mod nord, syd, øst eller vest.
På vandrekurset kommer vi til at opleve hvor forskellig naturen kan være når vi udforsker alt fra kyststrækninger med udsigt over det brusende hav til skove og hedelandskaber, der strækker sig så langt øjet rækker. Måske det også viser sig, at selv storbyen gemmer på sine helt egne perler? Hver dag byder på nye ruter og naturoplevelser, der giver mulighed for både ro, fordybelse og socialt samvær med de andre kursister – men også for at presse dig selv fysisk, hvis du har lyst til en udfordring.
Når vi alle sidder med ømme stænger om aftenen, kan vi nyde det ægte højskoleliv med fællesspisning i spisesalen, sangaften, foredrag og alt andet godt, som højskolen har at byde på. Fællesskabet spiller en central rolle på ugekurset, og der er rig mulighed for at danne relationer med de andre kursister - både på vandreturene og mens I er på højskolen.
Rold Skov og Rebild Bakker: Kendt for store, flerstammede og krogede træer i troldeskoven, fantastisk udsigt fra bakketoppene og naturligvis en rig historie.
Vesterhavet ved Slette Strand: Vi skal opleve det, Frederik 7. kaldte ”den smukkeste plet i sit rige”. Udsigten fra klitterne er helt unik, og med bunkers fra 2. verdenskrig bliver vi draget ind i historiens vingesus. Desuden kommer vi forbi det berømte Svinkløv Badehotel og klitplantagen derved.
Panorama Ruten ved Mariager Fjord: Den første vandrerute i Danmark der blev certificeret som Premium vandrerute af det anerkendte Deutsches Wanderinstitut. Landskabet her er så forskelligartet, at der hele tiden er noget nyt at betragte på ruten.
Aalborg by: Byen byder også på skønne vandreture med kultur, natur og historie. Vi vandrer til den store vikingegravplads, Lindholm Høje med dertilhørende museumsbesøg, og på turen dertil skal vi se nogle af de flotte gavlmalerier, der pryder bygningerne i Aalborg Vestby. Om eftermiddagen bliver der mulighed for at se nærmere på Aalborg Midtby og få syn for den store kulturelle udvikling, der er sket i byen de seneste ti år.
Rubjerg Knude: Herunder det flotte Rubjerg Knude Fyr, der for nogle år tilbage blev reddet fra at styrte ned ad de skrantende klitter.
Vandreruternes længde vil ligge i omegnen af 10 kilometer, og vi går i et tempo, hvor der er tid til at nyde naturen, samt til at stoppe op og høre fortællinger og røverhistorier om områderne, så de fleste vil kunne være med. Det nordjyske landskab er dog også kendt for at være bakket og kuperet, så der kan også forventes trætte ben om aftenen – man kan med fordel have smugtrænet hjemmefra.
➡️ Se programmet for vandrekurset
Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet da vejr og praktik kan udfordre de forskellige ruter.
På nogle af vandreturene forventes det, at man selv sørger for transport til vandredestinationerne – enten ved kørsel i egen bil eller samkørsel. Andre dage står højskolen for transporten. Er man ikke selv i bil, sørger højskolen for transport.
Husk: Gode vandresko/støvler, drikkedunk, evt. madkasse samt tøj til omskifteligt vejr.
4.995 DKK pr. person (kurset er omfattet af reglerne om momsfri undervisning)
Prisen er inkl. kost, logi, linned, dyner, puder, sengelinned, 1 badehåndklæde samt 1 alm. håndklæde og undervisning. I forbindelse med din/jeres tilmelding betaler i for hele opholdet
Mod ekstra betaling: Enkeltværelse med bad á 600 DKK