Rens champignonen. Skyl savoykålet. Snit champignonen, løget og savojkålet. Kog perlebygen i 15 minutter. Brun svinemørbraden og steg den færdig på panden ved lavere varme. Rist løget og champignonen. Hæld fløden ved og lad det reduceres til cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Rist savoykålet og bland med den kogte perlebyg. Skær mørbraden i passende stykker. Hæld saucen over og server perlebyggen på siden.
TIP Server med bacon til.
Energi: 446 kJ (pr. 100 g) / 107 kcal (pr. 100 g) Protein: 26 E % (7 g pr.100 g) Fedt: 45 E % (6 g pr.100 g) Kulhydrat: 29 E % (8 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 3,35 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 1,60 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 0,25 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 2,06 |
Sukkerarter (g/100 g) | 1,82 |
Vand (g/100 g) | 78,93 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 53,47 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 1,68 |
B6 (mg/100 g) | 0,20 |
B12 (μg/100 g) | 0,20 |
C-vitamin (mg/100 g) | 16,20 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,17 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 0,16 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0,10 |
Calcium (mg/100 g) | 25,63 |
Jern (mg/100 g) | 0,56 |