Bagte rodfrugter
Kold urtecreme
Spinatsalat
Sesam laks
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl og skræl rødbede, knoldselleri og gulerod og skær dem i grove stykker. Vend rodfrugterne med olivenolie og salt og læg dem på bagepapir på en bageplade (efterlad lidt plads på bagepapiret til laksen, som skal i ovnen senere). Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 30-40 minutter – til de er møre.
Rør skyr med citronsaft og hakket dild/persille og smag til med salt og peber.
Vend laksen i sesamfrø og drys med lidt salt. Bag laksen i de sidste 15 minutter af rodfrugternes bagetid på samme bagepapir – så er det hele færdigt på samme tid.
Skyl babyspinat grundigt i mindst to hold iskoldt vand. Skyl og skær bladselleri, æble og rødløg i tynde både. Lige inden servering: Vend salaten med citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber.
Anret laksen med citronbåde, bagte rodfrugter, kold urtecreme og spinatsalat.
Energi: 3920 kJ/933 kcal Protein: 24 E % (55 g) Fedt: 38 E % (39 g) Kulhydrat: 38 E % (87 g) |