Snit peberfrugten og forårsløget. Slå æg ud og pisk med salt og peber. Rist halvdelen af peberfrugten og forårsløget på en lille pande. Hæld æggemassen og halvdelen af osten i og rør rundt til æggemassen begynder at sætte sig. Saml massen i den ene side, op ad pandekanten. Lad kort massen danne skorpe her. Vend omeletten ud på en tallerken. Læg resten af osten på den varme omelet. Den resterende peberfrugt og forårsløg blandes og lægges på tallerkenen, sammen med skiver af serranoskinke.
TIP Serranoskinken kan sprødristes. Brug anden ost. Brug krydderier eller krydderurter. Drys eventuelt med overskydende ost.
Energi: 405 kJ (pr. 100 g) / 97 kcal (pr. 100 g) Protein: 31 E % (8 g pr.100 g) Fedt: 53 E % (6 g pr.100 g) Kulhydrat: 16 E % (4 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 1,88 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 1,94 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 0,81 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 1,04 |
Sukkerarter (g/100 g) | 2,43 |
Vand (g/100 g) | 81,65 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 141,48 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 1,19 |
B6 (mg/100 g) | 0,23 |
B12 (μg/100 g) | 0,75 |
C-vitamin (mg/100 g) | 100,87 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,61 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 2,09 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0,09 |
Calcium (mg/100 g) | 44,06 |
Jern (mg/100 g) | 1,04 |