Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Omelet

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
30_Omelet_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 2 æg (rig på protein, B vitaminer, D-vitamin, A-vitamin og jern)
  • 1 forårsløg
  • 1 stk peberfrugt rød (rig på C-vitamin)
  • 50 g cheddarost revet
  • 2 skiver serranoskinke
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:

Snit peberfrugten og forårsløget. Slå æg ud og pisk med salt og peber. Rist halvdelen af peberfrugten og forårsløget på en lille pande. Hæld æggemassen og halvdelen af osten i og rør rundt til æggemassen begynder at sætte sig. Saml massen i den ene side, op ad pandekanten. Lad kort massen danne skorpe her. Vend omeletten ud på en tallerken. Læg resten af osten på den varme omelet. Den resterende peberfrugt og forårsløg blandes og lægges på tallerkenen, sammen med skiver af serranoskinke.

TIP Serranoskinken kan sprødristes. Brug anden ost. Brug krydderier eller krydderurter. Drys eventuelt med overskydende ost.
 

Energi: 405 kJ (pr. 100 g) / 97 kcal (pr. 100 g)
Protein: 31 E % (8 g pr.100 g)
Fedt: 53 E % (6 g pr.100 g)
Kulhydrat: 16 E % (4 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 1,88 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 1,94 
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 0,81 


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,04 
Sukkerarter (g/100 g) 2,43 
Vand (g/100 g) 81,65 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 141,48 
Niacin (B3) (mg/100 g) 1,19 
B6 (mg/100 g) 0,23 
B12 (μg/100 g) 0,75 
C-vitamin (mg/100 g) 100,87 
D-vitamin (μg/100 g) 0,61 
E-vitamin (aTE/100 g) 2,09 
K-vitamin (μg/100 g) 0,09 


Calcium (mg/100 g)  44,06 
Jern (mg/100 g)  1,04
 

 

Kommentarer

Kommentarer: