Lasagne
Bønnesalat
Tænd ovnen på 180 grader.
Pil og skær løget i tern, hak hvidløget fint. Varm olivenolien i en lille gryde ved middel varme, steg løg og hvidløg i ca. 3-5 minutter. Tilsæt spinat og timian, steg videre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber og vend med creme fraiche eller skyr. Skær de friske tomater i tern eller skiver og smuldr fetaosten. Skær laksen i tynde strimler, skiver eller tern. Tag et lille ildfast fad og smør bunden med lidt dråber olie. Lav lasagnen af først lasagneplader så spinatblanding, laks, tomat og feta. Lav så mange lag, som der er fyld og plader til. Slut af med et drys feta på toppen. Bag midt i ovnen i ca. 20-30 minutter – til laksen er gennemstegt.
Lav salaten mens lasagnen bager. Kog bønnerne i letsaltet kogende vand i ca. 2-3 minutter – de skal stadig have bid. Hæld bønnerne i et dørslag eller en si og overhæld med koldt vand. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri og snit i tynde skiver. Bland det hele med eddike, citronsaft, salt, sukker og peber.
Anret lasagne med salaten og spis straks.
Energi: 5774 kJ/1375 kcal Protein: 26 E % (87 g) Fedt: 32 E % (50 g) Kulhydrat: 42 E % (132 g) |