Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Hasselnøddesmør

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_Hasselnoddesmor_2017
Portion:
Ingredienser:
  • 200 g hasselnødder med hinde
  • 100 g dadler tørrede
  • 100 g smør
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1,5 dl vand
Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend hasselnødderne til de er finthakkede. Tilsæt kakaopulveret og dadlerne. Blend til dadlerne er fordelt. Tilsæt smør. Blend til smørret bliver blødt, tilsæt vand lidt ad gangen.

Holdbarhed: To uger på køl.

TIP Hasselnøddesmørret kan sødes med to spsk flormelis i stedet for dadler (undlad dog vand).

Du kan også erstatte ¾ af smørret med nougat (tilsæt da 1 dl vand).

 

Energi: 1716 kJ (pr. 100 g) / 410 kcal (pr. 100 g)
Protein: 6 E % (6 g pr.100 g)
Fedt: 70 E % (33 g pr.100 g)
Kulhydrat: 24 E % (25 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 10,76 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 17,58
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 2,49


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  4,09 
Sukkerarter (g/100 g) 13,26 
Vand (g/100 g) 33,99


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 127,77
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,66
B6 (mg/100 g) 0,22 
B12 (μg/100 g) 
C-vitamin (mg/100 g) 2,80
D-vitamin (μg/100 g) 0,13
E-vitamin (aTE/100 g) 7,87 
K-vitamin (μg/100 g) 


Calcium (mg/100 g)  63,84
Jern (mg/100 g) 1,18
 

 

Kommentarer

Kommentarer: