Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend hasselnødderne til de er finthakkede. Tilsæt kakaopulveret og dadlerne. Blend til dadlerne er fordelt. Tilsæt smør. Blend til smørret bliver blødt, tilsæt vand lidt ad gangen.
Holdbarhed: To uger på køl.
TIP Hasselnøddesmørret kan sødes med to spsk flormelis i stedet for dadler (undlad dog vand).
Du kan også erstatte ¾ af smørret med nougat (tilsæt da 1 dl vand).
Energi: 1716 kJ (pr. 100 g) / 410 kcal (pr. 100 g) Protein: 6 E % (6 g pr.100 g) Fedt: 70 E % (33 g pr.100 g) Kulhydrat: 24 E % (25 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 10,76 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 17,58 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 2,49 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 4,09 |
Sukkerarter (g/100 g) | 13,26 |
Vand (g/100 g) | 33,99 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 127,77 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 0,66 |
B6 (mg/100 g) | 0,22 |
B12 (μg/100 g) | 0 |
C-vitamin (mg/100 g) | 2,80 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0,13 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 7,87 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0 |
Calcium (mg/100 g) | 63,84 |
Jern (mg/100 g) | 1,18 |