Vandet bringes i kog. 5-kornsblaningen og havregrynene tilsættes. Skru ned på middel varme. Lad det varme i fem minutter. Rør i grøden, så den ikke sætter sig. Smag til med salt. Gryden tages af varmen og æggehviderne tilsættes og der røres. Klar til servering.
TIP Ønskes en tyndere eller tykkere grød, justeres mængden af vand. Tilsæt smagsnuancer, for eksempel kanel, lakridspulver, vanilje, nødder, bær eller skyr på toppen.
Energi: 370 kJ (pr. 100 g) / 88 kcal (pr. 100 g) Protein: 17 E % (4 g pr.100 g) Fedt: 40 E % (4 g pr.100 g) Kulhydrat: 44 E % (10 g pr.100 g) |
Fedtstoffer | |
Mættede fedtsyre (g/100 g) | 0,52 |
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) | 1,23 |
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) | 2,08 |
Div. indeks | |
Kostfibre (g/100 g) | 2,16 |
Sukkerarter (g/100 g) | 0,30 |
Vand (g/100 g) | 81,34 |
Vitaminer og mineraler | |
A-vitamin (RE/100 g) | 0,12 |
Niacin (B3) (mg/100 g) | 0,53 |
B6 (mg/100 g) | 0,07 |
B12 (μg/100 g) | 0 |
C-vitamin (mg/100 g) | 0 |
D-vitamin (μg/100 g) | 0 |
E-vitamin (aTE/100 g) | 1,69 |
K-vitamin (μg/100 g) | 0,76 |
Calcium (mg/100 g) | 31,08 |
Jern (mg/100 g) | 1,31 |