Ledige pladser fra  5. januar og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Sesamlaks med bagte rodfrugter, kold urtecreme og spinatsalat

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
38_Sesamlaks_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:

Bagte rodfrugter

  • 1 mellemstor rødbede
  • 150 g knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. tørret timian

Kold urtecreme

  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. hakket dild og/eller persille
  • Salt og peber

Spinatsalat

  • 2 dl babyspinat, skyllet
  • 1 stængel bladselleri
  • ½ rødt æble, fx Ingrid Marie
  • ¼ rødløg
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. olivenolie
  • Lille drys salt og peber

Sesam laks

  • 2 friske laksefileter (ca. 200 g)
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Salt
     
  • Groft brød, ca. 100 g
  • Citronbåde til servering
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skyl og skræl rødbede, knoldselleri og gulerod og skær dem i grove stykker. Vend rodfrugterne med olivenolie og salt og læg dem på bagepapir på en bageplade (efterlad lidt plads på bagepapiret til laksen, som skal i ovnen senere). Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 30-40 minutter – til de er møre.

Rør skyr med citronsaft og hakket dild/persille og smag til med salt og peber.

Vend laksen i sesamfrø og drys med lidt salt. Bag laksen i de sidste 15 minutter af rodfrugternes bagetid på samme bagepapir – så er det hele færdigt på samme tid.

Skyl babyspinat grundigt i mindst to hold iskoldt vand. Skyl og skær bladselleri, æble og rødløg i tynde både. Lige inden servering: Vend salaten med citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber.

Anret laksen med citronbåde, bagte rodfrugter, kold urtecreme og spinatsalat.

 

Energi: 3920 kJ/933 kcal
Protein: 24 E % (55 g)
Fedt: 38 E % (39 g)
Kulhydrat: 38 E % (87 g)
 

Kommentarer

Kommentarer: