Ingredienser 

til 1 person

 

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 stor stængel bladselleri
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 tsk. olivenolie
  • 200 g hakket oksekød, magert
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • ½ dåse flåede tomater
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt (evt. mere)
  • Peber

 

Gulerodssalat

  • 2 store gulerødder
  • 1 appelsin
  • 1 spsk. mandler eller hasselnødder
  • 1 spsk. rosiner
  • Ca. 150 g fuldkorns spaghetti eller pasta

 

Fremgangsmåde

Pil hvidløg og løg, skær løget i tern og hak hvidløget fint. Skræl og riv guleroden og skyl og skær bladselleri i tynde skiver og peberfrugten i tern. Varm olien i en mellemstor gryde ved middel varme og steg først løg og hvidløg. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet sammen med løg og hvidløg. Tilsæt bladselleri og peberfrugt, når kødet er brunet, og lad det stege med i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat og rør godt rundt. Tilsæt flåede tomater, vand, timian og oregano og lad saucen koge i ca. 10-15 minutter. Jo længere det får lov at småsimre, jo kraftigere bliver smagen. Smag til med salt og peber. Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisning på pakken og tilbered gulerodssalaten, mens saucen koger.

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skræl appelsinen og skær den i mindre tern. Hak hasselnødder eller mandler og bland det hele sammen med rosiner.

Anret spaghetti med kødsaucen og gulerodssalaten ved siden af.

TIP Kødsaucen kan tilsættes ½-1 hakket frisk rød chili, 1 hel stjerneanis og 1 stang hel kanel sammen med grøntsagerne – det giver en god krydret smag. Tag stjerneanis og kanel op igen når den ønskede smag er opnået. Lav evt. dobbeltportion kødsauce og brug halvdelen til chili con carne dagen efter, eller put det i fryseren og gem til en anden dag.


Energi: 5900 kJ/1405 kcal

Protein: 21 E % (73 g)

Fedt: 30 E % (48 g)

Kulhydrat: 49 E % (156 g)