Ingredienser

til 1 person

 

  • 2 stk. kyllingebryst (ca. 300 g)
  • Lidt salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. olivenolie
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 tomat
  • 1 avokado
  • ½ rødløg
  • 4 salatblade
  • 2 grove burgerboller
  • 4 spsk. færdig tomatsalsa (gerne med chili)
  • 1-2 spsk. salatmayonaise

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær kyllingebrysterne igennem på langs, så du får 4 tynde skiver kylling. Drys med salt og friskkværnet peber.

Varm olien på en pande og steg parmaskinke sprød i olien – et par minutter på hver side. Læg parmaskinken
på køkkenrulle.

Steg kyllingen på panden efter parmaskinken, ca. 3-5 minutter på hver side – eller til den er gennemstegt.
Du kan også grille kyllingen. Skær imens tomat, avokado og rødløg i skiver og skyl salaten. Varm bollerne i ovnen eller på en brødrister et par minutter.

Byg dine burgere med salatmayonaise, salsa, grønt og kylling og spis straks – gerne American Style med begge hænder og køkkenrulle indenfor rækkevidde!

TIP Du kan marinere kyllingen i 2 spsk. soja eller Teriyaki marinade ½-1 time, inden du steger eller griller den. Da får kyllingen mere smag og bliver også lidt mere mør


Energi: 5010 kJ/1193 kcal

Protein: 29 E % (86 g)

Fedt: 37 E % (51 g)

Kulhydrat: 34 E % (91