Ingredienser

 

  • 3 spsk lys sirup
  • 2 dl 5-kornsblanding
  • 2 dl havregryn grove
  • 2 dl græskarkerner
  • 200 g mandler med hinde
  • 200 g hasselnødder med hinde
  • 200 g tranebær tørrede
  • 100 g dadler tørrede
  • 100 g chokolade 75 %

 

Fremgangsmåde

Bland 5-kornsblandingen, grove havregryn, græskarkernerne, mandlerne og hasselnødderne med lys sirup. Sørg for siruppen bliver jævnt fordelt, samt müslien ligger i et tyndt lag. Varm det i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Rør i det undervejs. Müslien afkøles. Skær dadlerne i mindre stykker. Knæk chokoladen i små stykker. Bland tranebærerne, dadlerne og chokoladen i müslien.

Opbevares til tætsluttende beholder for ikke at blive blød.

TIP Brug andre tørrede frugter og bær


Energi: 1940 kJ (pr. 100 g) / 463 kcal (pr. 100 g)

Protein: 10 E % (11 g pr.100 g)

Fedt: 44 E % (23 g pr.100 g)

Kulhydrat: 46 E % (55 g pr.100 g)

 

 

Fedtstoffer   
Mættede fedtsyre (g/100 g)  3,42 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g)  13,39
Polyumættede fedtsyre (g/100 g)  5,05

 

Div. indeks   
Kostfibre (g/100 g)   6,13 
Sukkerarter (g/100 g)  15,66 
Vand (g/100 g)  6,23 

 

Vitaminer og mineraler   
A-vitamin (RE/100 g)  7,43 
Niacin (B3) (mg/100 g)  1,53 
B6 (mg/100 g)  0,18 
B12 (μg/100 g) 
C-vitamin (mg/100 g)  1,46
D-vitamin (μg/100 g)  0
E-vitamin (aTE/100 g)  9,04 
K-vitamin (μg/100 g)  0,70 

 

Calcium (mg/100 g)   104,73 
Jern (mg/100 g)  3,21