Ingredienser

til 1 person

  • 200 g spinat frisk (rig på C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, magnesium, antioxidanter og kalium)
  • 3 stk æg
  • ½ dl fløde
  • 1 stk løg
  • ½ stk peberfrugt grøn
  • 100 g broccoli (rig på jern, A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin og E-vitamin)
  • ½ dl quinoa sort
  • 50 g cheddar revet
  • 1 stk tærtebund

 

Fremgangsmåde

Kog quinoaen i ti minutter. Rist spinaten på panden. Snit peberfrugten og løget og rist det på panden. Skær broccolien i små stykker. Læg quinoaen, spinaten, peberfrugten, løget og broccolien i tærtebunden. Pisk æg med salt, peber og fløden. Hæld det i tærtebunden og drys med osten.

Bages i forvarmet ovn i 15 minutter ved 175 °C.

TIP Du kan bruge butterdej i stedet for mørdej. Drys eventuelt med revet cheddar.


Energi: 902 kJ (pr. 100 g) / 215 kcal (pr. 100 g)

Protein: 11 E % (6 g pr.100 g)

Fedt: 55 E % (13 g pr.100 g)

Kulhydrat: 34 E % (19 g pr.100 g)

 

 

Fedtstoffer   
Mættede fedtsyre (g/100 g)  7,09 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g)  3,67
Polyumættede fedtsyre (g/100 g)  1,18

 

Div. indeks   
Kostfibre (g/100 g)   1,85 
Sukkerarter (g/100 g)  2,67 
Vand (g/100 g)  60,55 

 

Vitaminer og mineraler   
A-vitamin (RE/100 g)  206,87 
Niacin (B3) (mg/100 g)  0,58
B6 (mg/100 g)  0,14 
B12 (μg/100 g)  0,42 
C-vitamin (mg/100 g)  29,77
D-vitamin (μg/100 g)  0,49
E-vitamin (aTE/100 g)  1,52 
K-vitamin (μg/100 g)  124,06 

 

Calcium (mg/100 g)   49,87
Jern (mg/100 g)  1,77