
Ingredienser
giver ca. 15 muffins – alt efter muffinformenes størrelse
- 3 æg
- 1 dl sukker
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1½ dl havregryn
- 2 modne mellemstore bananer
- 1½ dl minimælk
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 70 g hakket mørk chokolade, 70 % kakao
- 1 dl hakkede dadler
- 1 dl hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader.
Pisk æg og sukker luftigt og ”hvidt” med en elpisker eller i røremaskine. Tilsæt kanel, kardemomme, vaniljesukker og havregryn og vend forsigtigt rundt i dejen. Mos bananerne med en gaffel og tilsæt sammen med mælk. Rør hvedemel med bagepulver og rør i dejen. Tilsæt til sidst hakket chokolade, hakkede dadler og hakkede hasselnødder og rør godt rundt. Fyld dejen i muffinsforme – fyldes kun ca. 2/3. Bag kagerne midt i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter. Tjek om de er færdige ved at stikke i midten af dem med en spids urtekniv. Hvis kniven kommer ud ren, er de færdige. Afkøl på bagerist.
Hele portionen
Energi: 10508 kJ/2502 kcal
Protein: 10 E % (65 g)
Fedt: 27 E % (76 g)
Kulhydrat: 63 E % (376 g)
Pr. stk.
Energi: 700 kJ/167 kcal
Protein: 10 E % (4,5 g)
Fedt: 27 E % (5 g)
Kulhydrat: 63 E % (25