Ingredienser

giver ca. 15 muffins – alt efter muffinformenes størrelse

 

  • 3 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1½ dl havregryn
  • 2 modne mellemstore bananer
  • 1½ dl minimælk
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 g hakket mørk chokolade, 70 % kakao
  • 1 dl hakkede dadler
  • 1 dl hakkede hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190 grader.

Pisk æg og sukker luftigt og ”hvidt” med en elpisker eller i røremaskine. Tilsæt kanel, kardemomme, vaniljesukker og havregryn og vend forsigtigt rundt i dejen. Mos bananerne med en gaffel og tilsæt sammen med mælk. Rør hvedemel med bagepulver og rør i dejen. Tilsæt til sidst hakket chokolade, hakkede dadler og hakkede hasselnødder og rør godt rundt. Fyld dejen i muffinsforme – fyldes kun ca. 2/3. Bag kagerne midt i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter. Tjek om de er færdige ved at stikke i midten af dem med en spids urtekniv. Hvis kniven kommer ud ren, er de færdige. Afkøl på bagerist.


Hele portionen

Energi: 10508 kJ/2502 kcal

Protein: 10 E % (65 g)

Fedt: 27 E % (76 g)

Kulhydrat: 63 E % (376 g)

 

Pr. stk.

Energi: 700 kJ/167 kcal

Protein: 10 E % (4,5 g)

Fedt: 27 E % (5 g)

Kulhydrat: 63 E % (25