Ingredienser

til 1 person

  • 200 g kyllingehjerter (rig på A-vitamin, B-vitaminer, C-vitamin, calcium, fosfor, kalium og zink)
  • 80 g bacon
  • 2 stk løg
  • 20 g rugmel
  • 100 g bagekartoffel (rig på fibre, C-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 50 g pastinak (rig på fibre, A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin)
  • 50 g knoldselleri (rig på fibre, C-vitamin, K-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 20 g smør
  • ½ dl mælk

 

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne og kog dem. Hæld vandet fra og mos dem med smørret og mælken. Smag til med salt og peber. Skær baconen i små stykker og snit løgene.

Rist herefter baconen og løgene, og dryp det af, så fedtet render af.

Vend kyllingehjerterne i rugmel og rist dem på panden i cirka 12 minutter. 


Energi: 486 kJ (pr. 100 g) / 116 kcal (pr. 100 g)

Protein: 23 E % (7 g pr.100 g)

Fedt: 50 E % (7 g pr.100 g)

Kulhydrat: 27 E % (8 g pr.100 g)

 

 

Fedtstoffer   
Mættede fedtsyre (g/100 g)  2,79 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g)  2,05
Polyumættede fedtsyre (g/100 g)  1,06

 

Div. indeks   
Kostfibre (g/100 g)   1,49 
Sukkerarter (g/100 g)  2,53 
Vand (g/100 g)  71,26 

 

Vitaminer og mineraler   
A-vitamin (RE/100 g)  20,93 
Niacin (B3) (mg/100 g)  2,09 
B6 (mg/100 g)  0,15 
B12 (μg/100 g)  1,86
C-vitamin (mg/100 g)  7,12
D-vitamin (μg/100 g)  0,07
E-vitamin (aTE/100 g)  0,32 
K-vitamin (μg/100 g)  6,17 

 

Calcium (mg/100 g)   24,0
Jern (mg/100 g)  1,78