Ingredienser

Giver 12 små tykke pandekager

 

  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk. sukker (lidt mere hvis du vil lave dessert-pandekager)
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl yoghurt eller kærnemælk
  • 1 dl havregryn
  • 5 spsk. speltmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 40 g hakkede mandler
  • 2 spsk. hytteost
  • Olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Pisk æg, mælk, sukker og salt sammen. Tilsæt yoghurt eller kærnemælk, havregryn, speltmel og bagepulver og pisk det hele godt sammen. Tilsæt mandler og hytteost. Varm lidt olie på en pande ved middel varme.
Steg små pandekager på panden – de skal have ca. 1-2 minutter på hver side alt efter hvor tykke du laver dem.

Server varme fx med lidt honning eller ahornsirup og blåbær. Pandekagerne er også gode med avokado, lidt røget fisk eller skinke og et drys frisk purløg over– fx som frokost eller mellemmåltid.

TIP Du kan tilsætte lidt proteinpulver, så bliver pandekagerne endnu mere proteinholdige og gode som snack eller mellemmåltid efter træning!


Hele portionen

Energi: 4130 kJ/983 kcal

Protein: 19 E% (45 g)

Fedt: 38 E% (42 g)

Kulhydrat: 43 E% (103 g)

 

Pr. pandekage

Energi: 344 kJ/82 kcal

Protein: 19 E% (4 g)

Fedt: 38 E% (4 g)

Kulhydrat: 43 E% (9