Ingredienser

Giver ca. 4 store pizzaer – så inviter vennerne over eller fyld fryseren

 

Dej

  • 5 g gær
  • ½ l vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl italiensk durummel
  • Italiensk hvedemel så det passer – ca. 8 dl

 

Tomatsauce

  • 1 god dåse flåede tomater – dræn lidt af tomat-væden fra
  • 1 spsk. tomatkoncentrat 
  • 2 fed hvidløg
  • Salt, friskkværnet peber og lidt rørsukker
  • 1 tsk. oregano

 

Fyld

  • 2 pakker god chorizopølse i skiver a’ ca. 70 g
  • 2 pakker god parmaskinke i skiver a’ ca. 70 g
  • 4 poser hel mozzarellaost
  • 1 rød peber i tynde skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 1 håndfuld rukola salat

 

Basilikumolie

  •  1 potte frisk basilikum
  • ½ dl ristede pinjekerner
  • Lidt citronsaft
  • ½ fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Dej
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og durummel. Rør hvedemel i så det passer - dejen skal være smidig og absolut ikke tør! Ælt dejen godt igennem i ca. 3-5 minutter. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i et par timer. Hvis du ikke har så lang tid, kan du tilsætte ca. 15 g gær i stedet og nøjes med at lade dejen hæve i ca. 1 time.
 

Tomatsauce
Blend alle ingredienserne med en stavblender og smag til med salt, peber og sukker.

Basilikumolie
Mos alle ingredienserne til basilikumolien i en morter (eller med en stavblender), smag til med salt og peber.

Byg dine pizzaer af tyndt udrullet dej, et tyndt lag tomatsauce, mozzarella i skiver og chorizopølse eller
parmaskinke. Top med peberfrugt og løg.

Bag pizzaerne i ca. 10-15 minutter ved den højeste varme, som din ovn kan klare – ca. 200-220 grader.
Spis pizzaen rygende varm med rukola salat og basilikumolie på toppen.


Pr. pizza (her med parmaskinke)

Energi: 4220 kJ/1005 kcal

Protein: 26 E % (65 g)

Fedt: 41 E % (47 g)

Kulhydrat: 33 E % (77 g