
Ingredienser
Giver ca. 4 store pizzaer – så inviter vennerne over eller fyld fryseren
Dej
- 5 g gær
- ½ l vand
- 1 tsk. salt
- 2 dl italiensk durummel
- Italiensk hvedemel så det passer – ca. 8 dl
Tomatsauce
- 1 god dåse flåede tomater – dræn lidt af tomat-væden fra
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- 2 fed hvidløg
- Salt, friskkværnet peber og lidt rørsukker
- 1 tsk. oregano
Fyld
- 2 pakker god chorizopølse i skiver a’ ca. 70 g
- 2 pakker god parmaskinke i skiver a’ ca. 70 g
- 4 poser hel mozzarellaost
- 1 rød peber i tynde skiver
- 1 løg i tynde skiver
- 1 håndfuld rukola salat
Basilikumolie
- 1 potte frisk basilikum
- ½ dl ristede pinjekerner
- Lidt citronsaft
- ½ fed hvidløg
- 1 dl god olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dej
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og durummel. Rør hvedemel i så det passer - dejen skal være smidig og absolut ikke tør! Ælt dejen godt igennem i ca. 3-5 minutter. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i et par timer. Hvis du ikke har så lang tid, kan du tilsætte ca. 15 g gær i stedet og nøjes med at lade dejen hæve i ca. 1 time.
Tomatsauce
Blend alle ingredienserne med en stavblender og smag til med salt, peber og sukker.
Basilikumolie
Mos alle ingredienserne til basilikumolien i en morter (eller med en stavblender), smag til med salt og peber.
Byg dine pizzaer af tyndt udrullet dej, et tyndt lag tomatsauce, mozzarella i skiver og chorizopølse eller
parmaskinke. Top med peberfrugt og løg.
Bag pizzaerne i ca. 10-15 minutter ved den højeste varme, som din ovn kan klare – ca. 200-220 grader.
Spis pizzaen rygende varm med rukola salat og basilikumolie på toppen.
Pr. pizza (her med parmaskinke)
Energi: 4220 kJ/1005 kcal
Protein: 26 E % (65 g)
Fedt: 41 E % (47 g)
Kulhydrat: 33 E % (77 g