
Ingredienser
til 1 person
Kyllingefrikadeller
- 250 g hakket kyllingekød
- 1 lille spsk. salt
- 1 æg
- ½ dl. mælk
- 1 dl. havregryn
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. tørret rosmarin
- ½ tsk. peber
- Ca. 1 spsk. olie til stegning
- 300 g kartofler
- 4 asparges
- 1 peberfrugt
- ½ fennikel
- 6 cherrytomater
- Salt og peber
- 1 spsk. pesto
Fremgangsmåde
Rør kyllingekød med salt. Tilsæt æg og mælk og rør igen. Tilsæt havregryn, sesamfrø, hvidløg, tørret rosmarin og peber og rør farsen godt sammen. Tilsæt evt. mere mælk hvis den er for tør eller mere havregryn hvis den er for våd. Lad farsen hvile mens du klargør grøntsager og kartofler.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rens kartoflerne godt – skræl dem evt. hvis skrællen er grim. Halver de største, og læg dem på en bageplade med bagepapir og put dem i ovnen ca. 20 min. Mens kartoflerne bager, renser du de øvrige grøntsager og skærer dem i grove stykker. Når kartoflerne er bagt i 20 minutter, lægger du de øvrige grøntsager på samme bageplade, drysser det hele med salt og peber og bager færdigt i yderligere 10 minutter. Tjek kartoflerne om de er møre, før du tager det hele ud af ovnen.
Steg frikadellerne i lidt olie på panden ved middel varme. De skal have ca. 10-15 minutter. Tjek frikadellerne om de er gennemstegte inden du serverer dem.
Anret kartofler, grøntsager og kyllingefrikadeller. Server med pesto eller drys med høvlet parmesanost.
TIP Du kan lave en større portion frikadeller og gemme resten til frokost eller fryseren.
Energi: 4280 kJ/1019 kcal
Protein: 30 E % (76 g)
Fedt: 37 E % (43 g)
Kulhydrat: 33 E % (76 g)