Ingredienser

til 1 person

 

  • 75 g basilikum frisk
  • 2 dl rapsolie
  • 100 g hasselnødder med hinde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i forvarmet ovn i ti minutter ved 175 °C. Ryst dem undervejs. Nødderne afkøles. Blend basilikummen, hasselnødderne, osten og hvidløget med halvdelen af olien. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen. Der må ikke komme for meget olie i ad gangen, da pestoen kan ”skille”. Smag til med salt og peber.

Holdbarhed: To uger på køl.

TIP Brug andre krydderurter. Brug Grana i stedet for Parmesan. Brug olivenolie i stedet for rapsolie. Blend lidt soltørrede tomater og opnå en let sødlig smag i pestoen.


Energi: 2487 kJ (pr. 100 g) / 594 kcal (pr. 100 g)

Protein: 6 E % (9 g pr.100 g)

Fedt: 89 E % (60 g pr.100 g)

Kulhydrat: 5 E % (8 g pr.100 g)

 

 

Fedtstoffer   
Mættede fedtsyre (g/100 g)  6,13 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g)  34,78
Polyumættede fedtsyre (g/100 g)  16,05

 

Div. indeks   
Kostfibre (g/100 g)   2,40 
Sukkerarter (g/100 g)  1,18 
Vand (g/100 g)  4,88 

 

Vitaminer og mineraler   
A-vitamin (RE/100 g)  33,95 
Niacin (B3) (mg/100 g)  0,32
B6 (mg/100 g)  0,15 
B12 (μg/100 g)  0,20 
C-vitamin (mg/100 g)  4,90
D-vitamin (μg/100 g)  0,02
E-vitamin (aTE/100 g)  13,36 
K-vitamin (μg/100 g)  0,81

 

Calcium (mg/100 g)   203,58
Jern (mg/100 g)  1,54